Sunday, February 12, 2012

tidak sempurna

saya tidak sempurna... kek kek saya juga tidak sempurna... walaupun setiap kek yg dihasilkan, saya cuba pastikan yang saya sudah mengikut kehendak pelanggan... walaupun setiap kek itu pasti mengikut budget yang pelanggan nak, dan saya pastikan setiap kek itu berbaloi dengan harga yang di bayar... tapi saya masih tidak sempurna dan tak lari dari buat kesilapan... jadi saya minta tolong, kalau ada pelanggan yang tak puas hati dengan kek saya, boleh la beri tau pada saya supaya saya boleh improve diri dan tak ulang kesilapan yang sama pada pelanggan lain... jangan la cuma beri komen secara terbuka dan dgn nama "anonymous"...saya takde kuasa magic utk detect dimana kesalahan yang telah saya buat...saya ada ramai kawan2 yang selalu tolong promote kek saya... kesian mereka promote kek saya sedangkan kualiti kek saya tak seberapa...
jadi saya minta tolong anda yang baik hati, sekiranya ada kesilapan yang saya buat sewaktu berjual beli dengan anda, harap dapat bagitau saya... saya cuma seorang pembuat kek yg tidak sempurna maka ketidaksempurnaan itu terpancar di atas kek kek saya...
terima kasih :)

12 comments:

nanakimie said...

cantek je kek2 sis...huhu..ada la yg dengki tu,sabar ye sis...

nana da rasa da kek sis,sedap:)

kek boboiboy dgn yaya tu..besday anak cousin nana,comel je n yg pntg sedap:)

Azie Rad said...

setujuuu sgt....setiap org ada buat silap...kita ni kan just manusia biase x lari dari buat salah dan silap...tp kalau niat baik utk improvekan org tu...sepatutnya direct pd org tu sendiri. Kita patut support org2 melayu kita maju dlm perniagaan...bukan nak menjatuhkan.

wallahualam..

Miss Moon said...

tak pa ila ...komen tew akan membuat kan u lagi bagus .

Kiter tak sempurna ...but kiter akan cuba perbaikinya ...

Ai suka ur cake sebab tew ai suka pomot even ada cake maker lain nak baya wat advertorial cake dia org pun ai tolak ngan sopan sebab ai dah dpt yg sedap n lawa an i will stick to that one

dont feel down ke apa ya ila ...u have us to support u ....like our fingger ada panjang ada pendek n ada time kek pun da masa menjadi n ada masa tak jadi ...ada tekak org kata sedap ada kata tak sedap so no worriesssssssssss

take it +vely Ila ...ai know u can d it ....tak kesah email2 tew kata u pilih customer u reply lambat ...

u wat kat umah bukan ada kedai pun kannnnnnnnnn

cheer up

hugsssssssssssss

nadya.s said...

kek illa sedap je di tekak nad.. Kalau ada yg komplen tu, mungkin taste buds manusia ni berbeza2 kan.

utk peng-oder kek,
kalau rasa nak comment or bg cadangan membangun, email lah Ila personally, illa jenis yg boleh terima input yg membina.

nobody's perfect kan. ada time kita pun ada buat salah. macam buat nasik goreng la. kalau masak hari2 pakai sukatan yg sama pun, ada time terlebih garam, terkurang belacan.. hihihi!...

Illa, so far, semua kek yg ila buat nad makan sedap2 belaka. keep up the good work!!

cheers and big bear hugs!

l.e.e.a.a.n.w.o.n said...

Sis...pedulikan ape cik anon tu komen..amik komen tu as iktibar je...yang penting...sis dah buat yang terbaik untuk semua.. chaiyok! (im one of ur new fan)

Mahfuzah Azahari said...

sempurna atau tidak kek itu adalah sesuatu yg subjektif dlm erti kata lain, ikut tekak masing2 la....

ila de cute said...

nanakimie,
thanks so much for your support dear...

ila de cute said...

azie, moon and nad...

thanks so much to the three of you...kawan2 yg byk kuat kan semangat... agree with Nad, taste bud semua org masing2...

ila faham kalau org nak bg komen negatif sbb memang itu yang selayak nya kerana itu ler yg bagus utk check and balance. tapi agak terkilan bila yang komen tu komen di blog kawan baik saya and buat nama anonymous...bukan ke kalau dia direct dgn saya lg bagus. tapi takpe la...dugaan kan...

ila de cute said...

leeannwon,

betul dear. terbaik dalam erti kata dalam kemampuan kami yang serba daif ni... tq dear

ila de cute said...

kak muffy, betul semua bergantung kepada tekak masing2... ada yg suka manis n ada yg tak suka manis..

sRi iNtAn a.k.a iEn said...

sis ila..tak dinafikan kek akk mmg best with the great taste n deco amat menarik. Cuma frust last yr nk order kek ngn akk tp tak dpt. i already emel n txt to u. tp tak tau la akk dpt ke tak. but its ok hope this yr dpt chance nk order ngn akk lg. great job sis! :)

Agakkacak said...

Terima kasih Ein, alalalala.. ye ke.. ni mesti kes tak perasan email ni.. aduii sori ye Ein, insyaAllah tahun ni kita buat utk Ein ye.. tapi book awal2 lah takut masa tu kami tak boleh terima order ke.. :) sorry sorry sorry ye..
-ila-