Tuesday, February 7, 2017

The horse head cake - kepala kuda!

throw back... 2016 - 1

Kek Kuda!

Masa dapat job buat kek kuda ni, memang excited abis la.. hehe. lama tak dapat carving cake buat design yg mencabar. tapi maybe tak mencabar sangat buat master2 cake artist yg lain.
So, sehabis boleh saya cuba la buat yg terbaik utk kek ini.. ni la hasilnya.. enjoy!!

proses membentuk, memotong, menampal dan macam2 'me' lagi..

gambaran kasar.. sebelum letak aksesori.. part rambut tu kalau rajin sikit buat sehelai2 lagi cun.. tapi masa tak cukup..

kasi geget sket..

ok siap..

angle lain...
pandangan atas..

Tuesday, January 12, 2016

2016 is here... minta maaf lama menyepi di sini

assalamualaimum dan salam sejahtera kepada semua pengikut dan pembaca blog.. sorry sangat2 ye lama tak update. macam2 dah berlaku few years back. dah 2016 ni saya cubalah untuk update sekerap mungkin kat blog ni (macam pernah taip je ayat ni), anyway.. update sebagai record dan milestone sepanjang perjalanan sebagai cake artist / home baker ni..

untuk makluman, sekarang saya dah collaborate bisness ni dengan Marina, adik ipar lama.. (yg baru tatau entah bila akan ada.. tah ada ke idak.. haha) so basically boleh la nak expand the business and workload yg kami boleh cater bersama.

saya menyepi di sini je sebenarnya, tapi sangat aktif dan selalu update kat instagram: rizqcakes. so untuk latest work dan enquiry. better contact see me there..




Little baby bum






ni oil rig ya.. saya buat figurine saje.. utk fara another baker

birthday cake hafiz

abstract painting cake



antman figurine






five nights at freddy's




buttercream drawing cupcakes - star wars rebels theme

fondant cutout star wars



all time favourite nemo







minecraft cake for Aqil



fondant figurine for another baker







1st arabic writing on cake.. i have to manually cut the typeface for this cake






little pony

my 2nd handpainted flowers on fondant covered cake


another cake from an Arab customer